Tags

,

995429_553047178086368_379139491_n

Reference Number: 13/02014/FUL and 13/02016/LB  
   
   
   

Case Officer: Mrs Helen Miles

Phone: 020 7926 1138

Email: hmiles@lambeth.gov.uk

 

Planning, Regeneration and Enterprise

Development Management

Phoenix House

10 Wandsworth Road

London

SW8 2LL

 

Mr Jason Cooper

17 Dundee Road

London

se25 4qn

 

 

29 November 2013

Dear Mr Jason Cooper,

 

Site: The Southbank Centre, Belvedere Road, London
Proposed Development: Planning permission is sought for alterations and extensions to the Queen Elizabeth Hall, Purcell Room and Hayward Gallery including a ‘pavilion’ above the Hayward Gallery and Purcell Room (a triple height building at level 7 to 9) and the creation of a 5 storey high ‘foyer’ beneath (level 2 to 6), a ‘liner building’ parallel to Waterloo Bridge (three storeys at level 4 to 6) and infilling of ground floor undercrofts. Providing an increase of circa 9,100sqm arts/cultural/leisure use (Class D2), circa 1,000sqm arts/cultural/leisure use (Class D2) and/or business use (Class B1), circa 500sqm arts/cultural/leisure use (Class D2) and/or shops (Class A1) and/or restaurants and cafes (Class A3) and/or hot food takeaways (Class A5), and circa 4,200sqm shops (Class A1) and/or restaurants and cafes (Class A3) and/or hot food takeaways (Class A5). Together with refurbishment of the existing venues, relocation of servicing, creation of public realm between Belvedere Road and Queens Walk, provision of roof gardens, external hard and soft landscaping, plant and associated works.

 

Listed building consent is sought for provision of new links to Waterloo Bridge and associated works (reference: 13/02016/LB).

 

Revised plans have been received showing amendments to elevations and appearance, including; a set back to the front (north-west elevation) of the ‘liner building’, alterations to the appearance of the Belvedere Road elevation, alterations to ‘festival steps’ (linking the new public realm to the proposed foyer) and the location of the lifts, alterations to the glazing to the corner of the Queen Elizabeth Hall foyer at level 2; and removal of A4 (drinking establishment) uses from the proposals.

Applicant: The Southbank Centre

 

I am writing to you because revised plans have been submitted in relation to the above planning and listed building applications, and the council wishes to consult you about these alterations and amendments. A summary of the alterations is in bold in the description of the proposed development, above.

 

You may wish to comment on the revised proposals before any decision is made. If so, please write and let me know by 20 December 2013.

 

Your views will be taken into account when this application is being considered.

 

ALL COMMENTS THAT HAVE ALREADY BEEN MADE WILL BE CONSIDERED IN THE DETERMINATION OF THE APPLICATIONS, SO THERE IS NO NEED TO REPEAT ANY COMMENTS MADE PREVIOUSLY.

 

Advertisements